Έξι κυκλικοί κόμβοι στην παραλιακή Πρέβεζας–Ηγουμενίτσας – Έργο 7 εκατ. ευρώ

Τελευταία νέα

Σε έξι αυξάνονται οι κυκλικοί κόμβοι που προγραμματίζει η Περιφέρεια Ηπείρου για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην παραλιακή οδό Πρέβεζας–Ηγουμενίτσας, με την επέκταση του αρχικού σχεδιασμού σε τρεις ακόμη περιοχές.

Το έργο ξεκίνησε με παρεμβάσεις στο Καρτέρι και την Πέρδικα, καθώς και την ανακατασκευή του υφιστάμενου κόμβου στη θέση «Φραξύλα». Με τον νέο σχεδιασμό προστίθενται κυκλικοί κόμβοι σε Κανάλι, Καστροσυκιά και Λυγιά, διευρύνοντας σημαντικά το πεδίο των παρεμβάσεων.

Στη θέση «Φραξύλα» προβλέπεται η δημιουργία κυκλικού κόμβου δύο λωρίδων, ενώ οι παρεμβάσεις συνδέονται με την αυξημένη κυκλοφορία στην περιοχή και τις νέες κυκλοφοριακές ροές που έχουν διαμορφωθεί μετά τη λειτουργία της Αμβρακίας Οδού.

Παράλληλα, στον σχεδιασμό λαμβάνεται υπόψη η μελλοντική λειτουργία του Κάθετου Άξονα 30 της Εγνατίας, που θα ενισχύσει τη σύνδεση της Ηγουμενίτσας με την Αλβανία.

Το έργο εντάσσεται στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Ηπείρου, στον άξονα για την οδική ασφάλεια, και διαθέτει συνολικό προϋπολογισμό 7 εκατ. ευρώ. Δικαιούχος είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Ηπείρου.

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares