ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΟΓΟΛΟΣ: “ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΕΛΩΝ …ΧΩΡΙΣ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ”

ΠΟΛΙΤΙΚΑ Τελευταία νέα

Με τις ψήφους μελών που προέρχονται μόνο από την παράταξη του  κ. Δημάρχου Ηγουμενίτσας , εγκρίθηκε μια σημαντική αύξηση των δημοτικών τελών και του φόρου καθαριότητας – ηλεκτροφωτισμού, της τάξης του 20%.  Η αύξηση είναι μεγαλύτερη σε περιοχές όπου δραστηριοποιούνται επιχειρηματίες του παραλιακού τόξου ( Σύβοτα-Πέρδικα-Πλαταριά) κυρίως από τους κλάδους του τουρισμού, της εστίασης και του λιανεμπορίου, οι οποίοι πλήττονται από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας.

Είχαμε επισημάνει πριν χρόνια ότι κρύβατε το πρόβλημα κάτω από το χαλί με αποτέλεσμα να φτάσει ο κόμπος στο χτένι το 2021 και αυτό αποδεικνύετε και με την ανακοίνωση – πρόσκληση νέου ειδικού συνεργάτη του Δημάρχου σε θέματα οικονομικών. Άλλος ένας ειδικός συνεργάτης, να συνεχιστεί με αυτόν τον τρόπο , η επιβάρυνση του προϋπολογισμού για το Δήμο Ηγουμενίτσας και φυσικά αυξήσεις παντού.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ίσως είναι ο μόνος φορέας στην χώρα, που αντί να υποστηρίξει τους επιχειρηματίες και τους επαγγελματίες των κλάδων αυτών, τους χαρατσώνει και από πάνω.

Η οικονομική δυσχέρεια των πολιτών η υγειονομική κρίση η κοινωνική απομόνωση που διανύουμε αυτήν την εποχή δεν επιτρέπει τέτοιες αυξήσεις.

Φυσικά ο Δήμαρχος όλο αυτό το δικαιολόγησε επικαλούμενος ( εάν είναι δυνατόν ) ότι το 2020 αυξήθηκαν οι καταθέσεις των πολιτών όπως πιθανών ενημερώθηκε από τον Διοικητή της τράπεζας Ελλάδας κύριο Στουρνάρα ( δεν περιμέναμε επ΄ ουδενί να εκφράζει τέτοιες απόψεις ο πρώτος πολίτης του Δήμου Ηγουμενίτσας)

Η μεγάλη αυτή αύξηση έρχεται σε μια περίοδο όπου το επίπεδο των υπηρεσιών καθαριότητας και η επάρκεια του ηλεκτροφωτισμού, καθώς και ο βαθμός ανταπόκρισης στις δυσλειτουργίες, βλάβες κ.α. δεν είναι ικανοποιητικός, όχι με ευθύνη των εργαζομένων, οι οποίοι υπερβάλλουν εαυτόν, αλλά εξαιτίας φαινομένων ελλιπούς σχεδιασμού, λανθασμένων προτεραιοτήτων και κακού συντονισμού από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής.

Το ύψος των απαιτούμενων δαπανών για την κάλυψη των αναγκών των υπηρεσιών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού είναι αυξημένο σε σχέση με τα προηγούμενα έτη με απόλυτη ευθύνη της Δημοτικής Αρχής, η οποία αδυνατεί να εφαρμόσει μια ορθολογική διαχείριση και αρνείται πεισματικά να προβεί σε περικοπή δαπανών και ιδίως αυτών που κατευθύνονται σε ιδιώτες – αναδόχους υπηρεσιών καθαριότητας, παρά το γεγονός ότι ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν εγκρίνει την υπογραφή της σχετικής σύμβασης και καλώς πράττει, διότι η υπηρεσία καθαριότητας στελεχώθηκε από μόνιμο προσωπικό με την προκήρυξη  3Κ όπως επίσης και με νέου τύπου απορριμματοφόρα .

Όταν έρχονται τα δύσκολα, επιλέγει την εύκολη οδό, να στέλνει το λογαριασμό στους δημότες και να συναινεί με όλες τις αποφάσεις που λαμβάνονται σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο για το σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων, ανεξάρτητα αν αυτές επιφέρουν αύξηση των οικονομικών βαρών για τον Δήμο.

Η Δημοτική Αρχή επίσης, είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για τον σχεδιασμό και τη δραματική υστέρηση των εσόδων που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια καθώς επίσης για την αδυναμία αξιοποίησης της περιουσίας του Δήμου, με αποτέλεσμα να περιορίζονται οι εναλλακτικές λύσεις κάλυψης των αναγκών και να μετακυλήει το κόστος της αλόγιστης πολιτικής της στους δημότες.

Με όλα αυτά, η εισήγηση του κ. Δημάρχου δεν κατάφερε να πείσει όχι μόνο την τοπική κοινωνία ή τους συμβούλους της αντιπολίτευσης, αλλά ούτε και όλους τους συμβούλους του συνδυασμού του, με αποτέλεσμα η πρόταση να καταψηφιστεί από το μέλος της Δημοτικής παράταξης του κ. Δημάρχου, τον κ. Δ. Δημάκο, κάτι που τον τιμά και δεν μπορέσατε να τον παραπλανήσετε για τη θετική του ψήφο στην προκειμένη περίπτωση.

Η Δημοτική Αρχή έχει απωλέσει την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά το κυριότερο έχει χάσει την εμπιστοσύνη της τοπικής κοινωνίας.

Δυστυχώς, έχει ακόμη μπροστά της θητεία τριών περίπου ετών.

Ας ελπίσουμε ότι στα τρία αυτά χρόνια θα προκαλέσει τη λιγότερη δυνατή ζημιά στον τόπο.

του επικεφαλής της Δημ. Παράταξης ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Γιάννη  Κ. Γόγολου.

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares