ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Τελευταία νέα

Αύξηση στους θανάτους αναμένεται τις επόμενες μία με δύο εβδομάδες, ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής Ιατρικής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας.

“Στην Ελλάδα βάσει των στοιχείων του ΕΟΔΥ, την τελευταία εβδομάδα εξακολούθησαν αυξάνονται τα ενεργά κρούσματα σε όλη την επικράτεια με μέτριους ρυθμούς, ενώ και η πίεση στο ΕΣΥ φαίνεται να περνάει σε φάση μικρή αύξησης. Οι μονάδες ΜΕΘ επιβαρύνθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα σε ποσοστό περίπου 20 με 30%, ενώ ο αριθμός των εισαγωγών με Covid-19 σημείωσε περαιτέρω αύξηση που έφτασε το 30%”. ανέφερε ο κ. Μαγιορκίνης.

“Αυτή η ήπια αύξηση των εισαγωγών αναμένουμε να οδηγήσει σε ήπια αύξηση της πίεσης στις μονάδες ΜΕΘ και στους θανάτους μέσα στις επόμενες μία με δύο εβδομάδες. Προς το παρόν δεν έχουμε δει το αποτύπωμα στους θανάτους και το περιμένουμε στις επόμενες εβδομάδες” συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στην επιδημιολογική εικόνας της Αττικής, ο επίκουρος καθηγητής Ιατρικής του ΕΚΠΑ τόνισε πως “ο αριθμός των διαγνώσεων εξακολούθησε να δείχνει σημεία σημαντικής αύξησης σε ποσοστό 20 με 30%”. “Το ποσοστό αυτό είναι σαφώς μικρότερο από το 50% που παρατηρήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Αυτό δείχνει πως τα μέτρα που λήφθηκαν τις προηγούμενες εβδομάδες έχουν ήδη δείξει αποτελεσματικότητα και έχουν επιβραδύνει την επέκταση της επιδημίας” συμπλήρωσε.

“Στην Θεσσαλονίκη η επιδείνωση της επιδημίας προχώρησε σε επίπεδα πάνω από 20% με τάσεις σταθεροποίησης. Προς το παρόν δεν καταγράφεται σημαντική αύξηση στις νοσηλείες στη Θεσσαλονίκη, όμως αναμένουμε ήπια αύξηση τις επόμενες ημέρες” τόνισε.

“Πρέπει να ελαχιστοποιήσουμε τις επαφές με άτομα που μένουν σε άλλα σπίτια. Είναι πολύ σημαντικό στις κοινωνικές μας συναναστροφές να βρισκόμαστε με έναν εξαιρετικά μικρό αριθμό ατόμων, φίλων ή συγγενών, και αν είναι δυνατόν να βρισκόμαστε σε χώρους πολύ καλό αερισμό” ανέφερε ο κ. Μαγιορκίνης.

“Ο χρυσός κανόνας σε αυτήν τη φάση είναι να μειώσουμε την ανάμειξη των νοικοκυριών”, κατέληξε ο επίκουρος καθηγητής Ιατρικής του ΕΚΠΑ.

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares