ΠΩΣ ΘΑ ΕΞΟΦΛΗΣΕΤΕ ΤΑ ΧΡΕΗ… ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ: ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ «ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ» ΟΦΕΙΛΩΝ ΚΑΙ… ΔΟΣΕΩΝ

ΓΕΝΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Τελευταία νέα

Χρέη πολλών ταχυτήτων θα αφήσει ως… κληρονομιά η πανδημία σε χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις: Η αποπληρωμή των συσσωρευμένων οφειλών προκαλεί ήδη… πονοκεφάλους, όχι μόνο γιατί για να πληρώσει κάποιος το χρέος του θα πρέπει πρώτα να έχει ορθοποδήσει, αλλά και επειδή κάθε οφειλή ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της έχει και… διαφορετικό τρόπο εξόφλησης.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

«Πάγωσε» η εξόφληση δόσεων της Εφορίας για τον Μάρτιο, ενώ αντίστοιχη απόφαση αναμένεται και για τον Απρίλιο: Η εξόφληση των υποχρεώσεων που αυτή την στιγμή «παγώνουν» μετατίθεται για το τέλος της εκάστοτε ρύθμισης. Με άλλα λόγια εάν κάποιος είχε ενταχθεί σε ρύθμιση 24 δόσεων τον Ιούλιο του 2019, η οποία λήγει τον φετινό Ιούλιο, τη δόση του Μαρτίου που αναστέλλεται θα την καταβάλλει τον προσεχή Αύγουστο.

Ο «πάγος» στην εξόφληση δόσεων

Το «μοντέλο» για τις ρυθμισμένες οφειλές και την εξόφλησή τους είναι απλό: Χρέη που ρυθμίστηκαν σε 24, 48, 100 ή 120 δόσεις μεταφέρονται προς εξόφληση για το τέλος της ρύθμισης. Συγκεκριμένα, για τις οφειλές που έχουν ήδη ενταχθεί σε ρυθμίσεις τμηματικής καταβολής προβλέπονται τα εξής:

· Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, παρατείνεται η καταβολή και αναστέλλεται η είσπραξη της δόσης –η τελευταία αφορά τον Μάρτιο- ρυθμισμένων στη φορολογική διοίκηση οφειλών για τις επιχειρήσεις που ανήκουν στους άμεσα πληττόμενους ΚΑΔ, καθώς και για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων αυτών των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τελούν σε αναστολή. Η πληρωμή των δόσεων αυτών προστίθεται στο τέλος της αρχικής ρύθμισης.

· Ήδη έχει χορηγηθεί παράταση καταβολής και αναστολή είσπραξης κατά τους μήνες Μάρτιο έως Ιούνιο 2020 και Νοέμβριο 2020 έως Φεβρουάριο 2021

ΠΗΓΗ: enikonomia.gr

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares