ΟΑΕΔ ΚΑΙ ΔΥΟ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ 12.000 ΑΝΕΡΓΟΥΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Τελευταία νέα

Νέα υπερ-προγράμματα απασχόλησης βγάζει από τη φαρέτρα του ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού με στόχο την άμεση καταπολέμηση της ανεργίας. Η σημερινή δεινή κρίση της πανδημίας του κορονοϊού έχει εντείνει την ανασφάλεια στην αγορά εργασίας και έχει οδηγήσει εκατοντάδες ανθρώπους στο ταμείο ανεργίας. Για τον λόγο αυτό τα επιτελεία του υπουργείου Εργασίας και του ΟΑΕΔ εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να δημιουργήσουν νέα αναχώματα στην αύξηση της ανεργίας.

Ήδη στο πλαίσιο των νέων και βελτιωμένων ενεργητικών απασχόλησης του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ο ΟΑΕΔ υλοποιεί τα οκτώ ανοικτά προγράμματα, συνολικού προϋπολογισμού 440 εκατ. ευρώ. Τα προγράμματα που «τρέχουν» προσφέρουν 42.600 επιδοτούμενες νέες θέσεις εργασίας και επιχορήγηση του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών σε ποσοστό έως και 100%.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες του enikonomia.gr, ο ΟΑΕΔ σχεδιάζει ακόμη δύο προγράμματα, τα οποία θα αφορούν σε εγγεγραμμένους ανέργους και θα περιλαμβάνουν σημαντικές επιχορηγήσεις του μισθολογικού και όχι μόνο κόστους.

ΠΗΓΗ:enikonomia.gr

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares