ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 3 ΜΑΪΟΥ

ΓΕΝΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Τελευταία νέα

Για το άνοιγμα της εστίασης από τις 3 Μαΐου αλλά και για τα μέτρα που θα ισχύσουν μίλησε μεταξύ άλλων ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων είπε στον ΑΝΤ1 ότι “η απόφαση για να ανοίξει η εστίαση λίγο νωρίτερα από το προβλεπόμενο ελήφθη έτσι ώστε να έχουν οι επαγγελματίες τον απαραίτητο χρόνο να είναι έτοιμοι και να έχουν λύσει τα όποια προβλήματα μπορούν να παρουσιαστούν στο ξεκίνημα, μέχρι και τις 14 Μαΐου που θα ανοίξει και ο τουρισμός”.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να συνοδεύσουν το άνοιγμα της εστίασης, ο κ. Γεωργιάδης διαβεβαίωσε πως θα ανακοινωθούν με κάθε λεπτομέρεια τις επόμενες μέρες και σίγουρα νωρίτερα από τις 3 Μαΐου. Διευκρίνισε πάντως πως η εστίαση σε αυτή τη φάση θα λειτουργήσει μόνο σε εξωτερικούς χώρους και σε γενικές γραμμές θα ισχύσουν τα ίδια μέτρα με αυτά που ίσχυαν πέρυσι όταν η εστίαση είχε ανοίξει και πάλι.

Ο κ. Γεωργιάδης, ανέφερε στη συνέχεια, ότι δεν έχει τεθεί θέμα sms για την εστίαση και είναι κάτι που θα διευκρινιστεί τις επόμενες μέρες, αλλά ο ίδιος θεωρεί λογικό πως δεν θα χρειάζεται η αποστολή sms για να πάει κάποιος σε ένα μαγαζί, ενώ ανάλογη ήταν και η προσέγγισή του για τις διαδημοτικές μετακινήσεις για την εστίαση.

Συμπλήρωσε δε, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις διαμαρτυρίες που υπάρχουν από καταστηματάρχες της εστίασης, ότι δεν είναι κανείς υποχρεωμένος να ανοίξει στις 3 Μαΐου, αν δεν είναι έτοιμος, και μπορεί να ανοίξει όποτε το κρίνει. Ερωτηθείς για το πότε θα δοθούν τα χρήματα της επιδότησης που έχει ανακοινωθεί για την επανεκκίνηση της εστίασης, είπε ότι εξακολουθεί να ισχύει αυτό που είχε πει όταν ανακοινώθηκε το μέτρο, ότι δηλαδή στις 10 Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα και έπειτα από λίγες ημέρες θα γίνει η εκταμίευση του ποσού που θα εγκριθεί. Ο υπουργός, εστίασε ιδιαίτερα στο θέμα των εμβολιασμών, προτρέποντας όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν και λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αν εμβολιαστούμε όλοι μέσα σε 1 μήνα θα έχουν ανοίξει τα πάντα. Αποκάλυψε δε, ότι έχει προτείνει το άνοιγμα των κέντρων αισθητικής και των εμπορικών κέντρων, όπως επίσης και να επιτραπεί το click in shop στη Θεσσαλονίκη και η επιτροπή των ειδικών θα συζητήσει για το θέμα αυτό στη συνεδρίαση της επόμενης Παρασκευής.

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares