ΧΕΡΣΑΙΑ ΖΩΝΗ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ

ΓΕΝΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Τελευταία νέα

Μετά από δύο συνεδριάσεις που έκανε η Κυβερνητική Επιτροπή Παρακολούθησης Αξιοποίησης Λιμένων για το θέμα απόδοσης τμημάτων της Χερσαίας ζώνης Δήμων Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, δεν κατέληξε σε κάποια απόφαση. Στην μία από αυτές συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Ιωάννης Λώλος και Σπύρος Παππάς και υπήρξε διαφωνία του εκπροσώπου του ΤΑΙΠΕΔ επί των διεκδικήσεων του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Ενώ έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από την επίσκεψη του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη ακόμα δεν έχει βγει λευκός καπνός, μετά από δύο επισκέψεις που έχουν γίνει στην Αθήνα από τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας και τον Δήμαρχο Φιλιατών, υποσχέσεις –ξανά- πάνε και έρχονται, ενώ ακόμα βγαίνουν στη δημοσιότητα κομμάτια που ανήκουν στη χερσαία ζώνη και διεκδικεί ο ιδιώτης όπως η παραλία Μπέλα Βράκα στα Σύβοτα.
Συσκέψεις γίνονται αλλά αποτέλεσμα μηδέν. Καλούμε όλους τους Τοπικούς Άρχοντες να μεταβούν αυτή τη φορά στον Πρωθυπουργό εφόσον ο κύριος Πλακιωτάκης δεν μπόρεσε να κάνει κάτι παραπάνω από τις υποσχέσεις που έδωσε κατά την παρουσία του στην Ηγουμενίτσα.
Καλά είναι τα ταξίδια και οι προσπάθειες των Δημάρχων, αλλά καλό θα ήταν να τους δώσουν επί τέλους και μια ξεκάθαρη απάντηση… τουλάχιστον να γλιτώσουμε τα περιττά έξοδα από τα ταξίδια αυτά.
Αυτό που γίνεται κατά του Θεσπρωτικού λαού είναι «προδοσία». Δεν φτάνει που είναι αποκλεισμένη από μεγάλα έργα όπως Περιφερειακός δρόμος που συζητιέται εδώ και χρόνια και δεν υλοποιείτε, αλλά και η έλλειψη πόσιμου νερού εν έτη 2021(!!) σε τουριστικές περιοχές όπως π.χ η Πέρδικα, που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα, αφού όπως είπε και ο Δήμαρχος τα λεφτά για το έργο είναι πολλά και πρέπει να ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα για να υλοποιηθεί. Τελικά θέλουμε την Θεσπρωτία να είναι ένας τουριστικός προορισμός;
Θέλουν οι Τοπικοί Άρχοντες που εκλέγονται να παράγουν έργο για το Θεσπρωτικό λαό ή θέλουν να κάνουν «διαχείριση» και να εκλέγονται ξανά και ξανά γιατί κακά τα ψέματα, κατά την άποψη μας, διαχείριση γίνετε.
Θα πουληθούν τα πάντα, θα δώσουμε και την χερσαία ζώνη στον ιδιώτη και θα… πληρώνουμε για να «βλέπουμε» θάλασσα!
Όλα αυτά λοιπόν δείχνουν κατά την άποψη μας ότι η Ηγουμενίτσα στο μέλλον θα γίνει μια πύλη εμπορευμάτων και τίποτε άλλο. Μακάρι να διαψευσθούμε και να γίνει το αντίθετο. Το ευχόμαστε ολόψυχα.
Επίσης προτρέπουμε τους Δημάρχους να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και να ενημερώνουν τους συμπολίτες για τις εξελίξεις, για να τους έχουν πλάι τους.

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares