Εύσημα στο δήμο Ηγουμενίτσας για το ΣΒΑΚ

ΓΕΝΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ Τελευταία νέα

Εύσημα στο δήμο Ηγουμενίτσας για το ΣΒΑΚ από το υπουργείο Υποδομών

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, τα τελευταία χρόνια, έχει αποδώσει έμπρακτα ιδιαίτερη βαρύτητα στον βιώσιμο σχεδιασμό των μεταφορικών συστημάτων των πόλεων, θέτοντας ως εργαλείο τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), τόνισε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές, κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος
Όπως είπε, «ο Δήμος Ηγουμενίτσας ήταν από τους πρώτους Δήμους της χώρας ο οποίος εκπόνησε ΣΒΑΚ λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη τη σπουδαιότητα του λιμένα ως βασική υποδομή της πόλης, ως εθνική και διεθνή πύλη συνδυασμένων επιβατικών και εμπορευματικών μεταφορών.
Η προσέγγιση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική, ώστε οι οδικές υποδομές και τα μέσα που εξυπηρετούν την πρόσβαση στο λιμάνι να ευνοούν τη βέλτιστη λειτουργία του χωρίς να διαταράσσουν την κινητικότητα των κατοίκων της πόλης.
Εξάλλου, η ανάγκη για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης και των εναλλακτικών καυσίμων στις καθημερινές και όχι μόνο μετακινήσεις μιας πόλης, αποτελεί έναν από τους πυλώνες του θεσμικού πλαισίου των ΣΒΑΚ».
Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι μέσα από τα ΣΒΑΚ μπορεί να διευρυνθεί το δίκτυο των υποδομών της ηλεκτροκίνησης και να υλοποιηθεί ο προγραμματισμός του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, που προβλέπει 25.000 σημεία φόρτισης έως το 2030.
Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο Υφυπουργός Μεταφορών, αναφέρθηκε στην πρόοδο που έχει συντελεστεί στην Ηγουμενίτσα, στο συγκεκριμένο πεδίο:
«Όταν βλέπουμε μία ελληνική πόλη, να προωθεί σε στρατηγικό επίπεδο την ηλεκτροκίνηση μέσω των ΣΒΑΚ, στη συνέχεια να εξειδικεύει τον προγραμματισμό της μέσω των Σχεδίων Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ) και ταυτόχρονα ο λιμένας της Ηγουμενίτσας να ολοκληρώνει τις μελέτες για την ενεργειακή αναβάθμισή του, σε συνάφεια με τους στόχους του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Μεταφορών του Υπουργείου μας, αντιλαμβανόμαστε ότι η Ηγουμενίτσα είναι μια πόλη που έχει όραμα, σχεδιάζει και υλοποιεί με στόχο την περιβαλλοντικά φιλική και βιώσιμη μετάβασή της.
Ταυτόχρονα, η πρωτοβουλία του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, σε συνεργασία με τον ΔΕΔΔΗΕ, για την ολοκλήρωση του έργου ALFION, διασφαλίζει σύγχρονες και βιώσιμες υπηρεσίες, που προάγουν την οικονομική ευημερία της περιοχής και προσδίδουν υπεραξία στην προσπάθεια μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος».

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares