Νεος πρόεδρος στο Προδρόμι ο Άνθιμος Δήμου. Μήνυμα του απερχόμενου προέδρου Ευάγγελου Γκάτζια

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Σύμφωνα με το άρθρο 10 του Νομού 5043/2023 (Α’91), πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 24/04/2023 και ώρα 18.00, στο Κοινοτικό Γραφείο Προδρομίου, ψηφοφορία μεταξύ των δύο πρώτων συμβούλων κατά σειρά εκλογής, των συνδυασμών της πλέον Δημοτικής Κοινότητας του Προδρομίου.

Στην ψηφοφορία εκλέχθηκε ως νέος Πρόεδρος του χωριού ο φίλος μου Δήμου Άνθιμος, με αποτέλεσμα 3-2,του οποίου εύχομαι καλή συνέχεια της υπολειπόμενης θητείας έως 31/12/2023.

Ως μέλος λοιπόν της Δημοτικής Κοινότητας, εκφράζω την στήριξη και την συνεργασία στο άτομο του, όπως και εκείνος στάθηκε δίπλα μου όλο αυτόν τον καιρό. Συνεχίζουμε να σκεφτόμαστε την βελτίωση και την πρόοδο του τόπου μας, ξεπερνώντας εμπόδια και στραμμένο το βλέμμα μας στην εξέλιξη.

Η αλλαγή αυτή είναι πρωτόγνωρη μετά το πέρασμα περίπου 4 χρόνων, τόσο για εμάς όσο και για άλλες Κοινότητες της Ελλάδας, όμως οφείλουμε να σεβαστούμε και να πράξουμε, μη γνωρίζοντας βέβαια την πολιτική σκοπιμότητα του συγκεκριμένου νόμου.

Θα ήθελα λοιπόν να ευχαριστήσω και δημοσίως ανθρώπους, που μαζί πορευτήκαμε και ενεργήσαμε τόσο καιρό και μπορέσαμε να καταφέρουμε όσα καταφέραμε.

Αρχικά, ένα τεράστιο ευχαριστώ στον Φιλίππου Πέτρο, ο οποίος στάθηκε δίπλα μου σαν αδελφικός μου φίλος, μεταφέροντας όσα είχε ανάγκη το χωριό μας, στηρίζοντας με σε κάθε απόφαση και δείχνοντας απεριόριστη συνεργασία, υποστήριξη και ομαδικότητα.

Εν συνεχεία, ένα μεγάλο ευχαριστώ για την στήριξη της Βαρβέρη Άννας, για τη δικαιοσύνη των αποφάσεων και την ειλικρίνεια του χαρακτήρα της.

Επιπλέον, ευχαριστώ και τον Βαρβέρη Μιχάλη, ο οποίος πάρα τις διαφωνίες μας για συγκεκριμένο θέμα, ήταν το άτομο που επιμελήθηκε εργασίες του χωριού, λαμβάνοντας μόνο τα έξοδα των καυσίμων, χωρίς την ατομική του ανταμοιβή.

Επιπροσθέτως, ευχαριστώ προσωπικά τον Δήμαρχο Γιάννη Καραγιάννη, τους Ανιδημάρχους (Μπέλλο Φάνη, Παππά Παναγιώτη, Ντάγκα Γεώργιο, Κωσταρά Σταύρο, Γκέγκα Ανδρέα), τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου (Αθανασίου Νίκο), τους επικεφαλής των συνδυασμών (Κάτσιο Νικόλαο, Γώγο Νικόλαο και Κουτσή Ηλία, όπως επίσης έναν έναν τους δημοτικούς συμβούλους του Δήμου, για την καλή συνεργασία που είχαμε, καθώς και τους υπαλλήλους και εργαζόμενους του. Πιστεύω μαζί με τους παραπάνω υλοποιήσαμε το μεγαλύτερο ποσοστό των αιτημάτων του χωριού μας.

Σημαντικό ευχαριστώ, οφείλω στον αξιότιμο Πιτούλη Θωμά, ο οποίος υλοποίει ένα μεγάλο έργο για το χωριό μας, αυτό του κυκλικού κόμβου (έργο το οποίο είχε ζητηθεί από την κ. Σοφία Μούκα για την οποία δεν έχω λόγια, καθώς και για τον σύζυγο της). Όμως βάση αυτού του αξιόλογου έργου κάποιοι προσπάθησαν και προσπαθούν να επωφεληθούν πολιτικά, άνθρωποι οι
οποίοι όταν έπρεπε να υπογράψουν, όταν συγκέντρωνε υπογραφές η Σοφία και να συγκαταθέσουν για την υλοποίηση του έργου αρνήθηκαν ( Κυριακή των Αποκριών ήτανε), εν αντίθεση με την αποδοχή κολακευτικών σχολίων για τον κυκλικό κόμβο, έργο το οποίο δεν οφειλόταν στο πρόσωπο τους, δημιουργώντας πλάνη και κοροϊδία σε απλούς πολίτες και ακόμα χειρότερο για συγχωριανούς τους.

Επειδή δεν θα μπορέσω ως πρόεδρος να ευχαριστήσω το Πιτούλη Θωμά, αλλά ως μέλος πλέον τον ευχαριστώ εκ των προτέρων για μελλοντικές δράσεις που έχουμε μεριμνήσει, όπως είναι ο καθαρισμός του ρέματος, καθώς και το χτίσιμο της νέας στάσης (όπως ήταν η παλιά).

Θερμή ευχαρίστηση οφείλω στην κ. Μπραΐμη Σταυρούλα, η οποία ήταν ο πρώτος άνθρωπος που μου τηλεφώνησε να με συγχαρεί και να με στηρίξει στον αγώνα μου, προσφέροντας μου έμπρακτα την βοήθεια της. Δικαίως μπορώ να την χαρακτηρίσω, ως ένα από τα σημαντικότερα άτομα που υπάρχουν στην πολιτική ζωή του τόπου μας.

Στον απολογισμό της θητείας μου, ως πρόεδρος μιας ικανής ομάδας από κοινού με τον Μ.Ε.Σ. Προδρομίου (Αννίτα Δημητρίου, Παππά Νίκο), πλην όλων των άλλων εθελοντών προβήκαμε σε δράσεις (με ατομική προσωπική εργασία και χαρά), όπου προσελκύσαμε στο χωριό μας νέα άτομα (αν θυμάμαι καλά μετρήθηκαν σε μεγάλες πρωτοπόρες δράσεις μας πάνω από 500 νέα
άτομα), οργανώνοντας πανηγύρια-τουρνουά, δίνοντας έτσι στο Προδρόμι ζωή και δημιουργώντας πόλο έλξης σε μια περίοδο όπως αυτή του 15 Αυγούστου, με αποτέλεσμα μόνο θετική επιρροή και οικονομική ενίσχυση των καταστημάτων του χωριού και όχι των δικών μας ταμείων, με εθελοντική και προσωπική εργασία. Εθελοντική εργασία σημαίνει ανιδιοτελή συνεισφορά χωρίς κίνητρο της υλικής ανταμοιβής, πάρα μόνο της πνευματικής, όμως κάποιοι έχουν καταλάβει πολύ διαφορετικά την έννοια αυτή. Λυπάμαι που υπάρχουν σκέψεις, ιδέες, πολιτικές τέτοιου χαρακτήρα και έρχονται σε αντίθεση με εμάς, την Αννίτα και τον Νίκο, όμως δεν μετανιώνω που μπορώ να προσφέρω καθετί που δημιουργεί καλό και θετικό πρόσημο, τόσο στην ζωή μου όσο και στην κοινωνία.

Στον τόπο μας έχουμε ενεργήσει με τρόπους που εξυπηρετούσε όλους τους κατοίκους, χωρίς διαχωρισμούς και διακρίσεις.

Δυστυχώς τα πράγματα στο Προδρόμι θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο, όσον αφορά το θέμα της ύδρευσης, εάν δεν ξεκινήσει το νερό του ΤΟΕΒ.

Όμως εγώ ως πρώην πρόεδρος και τα Μέλη του Συμβουλίου, συμπεριλαμβανομένου και του νέου Προέδρου, πράξαμε νόμιμα . Συγκεκριμένα καταλάβαμε και διαπιστώσαμε με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και Υπαλλήλους ύδρευσης σπατάλες υπερκατανάλωσης νερού, οι οποίες κάποιες φορές δεν είχαν καταγραφεί στα ρολόγια (είχε άραγε γνώση κάποιος προηγούμενος πρόεδρος για αυτό ή συγκάλυπτε το πρόβλημα;). Το αποτέλεσμα αυτού… κάποιοι καθημερινά να ζουν σε απάνθρωπες για την εποχή συνθήκες αυτή της έλλειψης νερού. Και αυτό που κάναμε σαν Συμβούλιο ήταν να ζητήσουμε την ενημέρωση όταν θα χρειάζονται περισσότερο νερό, πράττοντας τα δέοντα και δίνοντας περισσότερα νερό από την γεώτρηση.

Θεωρώ άτοπο να απαριθμήσω τα όσα έχουμε προσφέρει από κοινού με το Τοπικό Συμβούλιο και τον Μ.Ε.Σ.Π., ήταν και είναι χρέος μας η εμπιστοσύνη που δόθηκε στο πρόσωπο μου και δεν έχω παρά μόνο να ευχαριστήσω, όσους με βοήθησαν να βρίσκομαι εδώ.

Τέλος, φεύγοντας από τα καθήκοντα προέδρου ως ονειρεμένη ενέργεια που επιθυμώ να πράξω στο Προδρόμι, είναι μια όμορφη δεντροφύτευση στην πλατεία, δίνοντας έτσι ομορφιά, ζωή και εικόνα όμορφου άλσους ( έχοντας εμπιστευτεί τον φίλο μου και άξιο αυτού του τόπου Μίνη Γεώργιου), χαρίζοντας μια νέα πνοή για τα παιδιά που ονειρεύονται μια όμορφη, γαλήνια και αρμονική ζωή. Δεν πρόκειται να τους το στερήσω!

Μία σημαντική αναγνώριση για την συνεισφορά τόσο σε εμένα όσο και στο χωριό είναι ο Γεωργίου Σωτήρης (του αρέσει να μην δημοσιοποιεί την καλοσύνη του και τον εθελοντισμό του, έναν άνθρωπο που καλό θα ήταν να μπορέσουμε να πάρουμε κάτι από το ποιόν του).

Ίσως έχω ξεχάσει και άλλους που με στήριξαν, όπως και τον Πέτρο Πέτσιο( ο οποίος ήταν αυτός που ενήργησε τελευταία στιγμή για την υποψηφιότητα μου), θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους στάθηκα στο πλευρό μου δίνοντας μου την ευκαιρία να βρίσκονται στον τόπο μου.

Υ.Γ.: Θέλω να ευχαριστήσω θερμά, έναν άνθρωπο που βοήθησε εμένα και το Προδρόμι, τον Τσιώτα Γιώργο (για κάποιους που αδίκως όπως αποδεδείχθηκε από την δικαιοσύνη τον μήνυσαν ως «εξυβριστή» και «απειλητή»), ο οποίος από την πρώτη κιόλας επαφή ενστερνίστηκε την επιθυμία μου να επιστρέψω στον τόπο μου. Του είμαι ευγνώμων και ευελπιστώ οι άνθρωποι που τους διακατέχει η έννοια της ανθρωπιάς να αντιλήφθηκαν τις φιλοδοξίες του.

Με εκτίμηση,
Βαγγέλης Γκάτζιας.

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares