Καμία δομή υγείας της Ηπείρου στους διαγωνισμούς για αναβάθμιση και ανακαίνιση!

ΓΕΝΙΚΑ

Ούτε ένα ευρώ δεν καταλήγει σε κάποια από τις δομές υγείας της Ηπείρου μέσω των 28 διαγωνισμών που τρέχει το ΤΑΙΠΕΔ με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Οι διαγωνισμοί αφορούν στην αναβάθμιση των υποδομών σε 28 νοσοκομεία, 57 Κέντρα Υγείας και τρία Πολυδύναμα Ιατρεία.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στο μεγάλο «πακέτο» δεν περιλαμβάνεται καμία δομή υγείας της Ηπείρου ούτε καν το πολύπαθο νοσοκομείο Πρέβεζας.

Το Νοσοκομείο Πρέβεζας πέρα από τα προβλήματα στελέχωσης παρουσιάζει μεγάλο έλλειμμα και στις υποδομές του. Αξιοσημείωτο είναι ότι έργα συντήρησης που είτε έγιναν είτε θα γίνου, χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Ηπείρου και δεν περιλαμβάνονται σε κανέναν σχεδιασμό είτε της ΥΠΕ είτε του κεντρικού κράτους.

Το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, έχει αναλάβει έως τώρα να δημοπρατήσει έργα σε 96 Νοσοκομεία και περισσότερα από 150 Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία με προϋπολογισμό 453 εκατ. ευρώ.

Τα έργα αφορούν, μεταξύ άλλων, στην ανέγερση κτιρίων για την προσθήκη νέων και την αναβάθμιση υφιστάμενων Κλινικών και Μονάδων, τον εκσυγχρονισμό των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών στα Νοσοκομεία και την ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση των υποδομών των Κέντρων Υγείας και των ΠΠΙ.

Τα έργα είναι ενταγμένα στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» και χρηματοδοτούνται από την ΕΕ – NextGenerationEU.

Στα στοιχεία που τουλάχιστον έχουν δημοσιοποιηθεί μέχρι τώρα για την 6η ΥΠΕ που περιλαμβάνει την Ήπειρο περιλαμβάνονται τρία πακέτα έργων:

-Ενεργειακή Αναβάθμιση, Εκσυγχρονισμός, Βελτίωση και Ανακαίνιση των Κέντρων Υγείας (ΚΥ) ΑΚΡΑΤΑΣ, ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ, ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ, ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ, ΒΟΝΙΤΣΑΣ, ΕΥΡΥΜΑΝΘΕΙΑΣ, ΧΑΛΙΚΙΟΠΟΥΛΟΥ με προϋπολογισμό 10.425.542,75 €

-Ενεργειακή Αναβάθμιση, Εκσυγχρονισμός, Βελτίωση και Ανακαίνιση των Κέντρων Υγείας (ΚΥ) ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ, ΚΡΕΣΤΕΝΑΣ, ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ, ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ, ΒΑΡΔΑ, ΚΑΤΩ ΑΧΑΙΑ, ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΥ, ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑ με προϋπολογισμό 11.753.788,11 €

-Ενεργειακή και Λειτουργική Αναβάθμιση και Ανακαίνιση Κέντρων Υγείας (ΚΥ) ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΑΓ. ΜΑΡΚΟΥ , ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ με προϋπολογισμό 5.316.746,91 € και  Ενεργειακή και Λειτουργική Αναβάθμιση και Ανακαίνιση Κέντρου Υγείας (ΚΥ) ΚΑΤΑΣΤΑΡΙΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ με 648.040,30 €

Απομένει να διευκρινιστούν οι λόγοι που καμία δομή της Ηπείρου δεν έχει επιλεγεί μέχρι στιγμής όπως επίσης θα πρέπει να ξεκαθαριστεί αν κάποιο Κέντρο Υγείας ή Νοσοκομείο περιλαμβάνεται σε τυχόν διαγωνισμούς που θα ακολουθήσουν.

 

 

ΠΗΓΗ: epiruspost.gr

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares