Στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας περνά το κτίριο της φοιτητικής εστίας

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΓΕΝΙΚΑ

Με την μετεγγραφή στο υποθηκοφυλακείο Ηγουμενίτσας, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19/07/2023, ολοκληρώθηκε η παραχώρηση του ακινήτου του Δήμου Ηγουμενίτσας στη θέση Βίγλιζα – που αρχικά προοριζόταν για την κατασκευή φοιτητικής εστίας του πρώην Τ.Ε.Ι. Ηπείρου – προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος ώστε η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας, να αποκτήσει μια σύγχρονη και λειτουργική στέγη.

Με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας, στις 22/3/2021 αποφάσισε να παραχωρήσει στο Ελληνικό Δημόσιο και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την έκταση των 10.000 τ.μ μαζί με το 3.000 τ.μ ημιτελές κτήριο της φοιτητικής εστίας, για την εγκατάσταση των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας.

Την απόφαση παραχώρησης του Δημοτικού Συμβουλίου ακολούθησε η τακτοποίηση διάφορων πολεοδομικών παραβάσεων που υπήρχαν στο κτίριο, που είχε κατασκευαστεί από 20ετίας, με σκοπό να δημιουργηθεί η φοιτητική εστία που ουδέποτε ολοκληρώθηκε, με αποτέλεσμα να παραμένει μέχρι και σήμερα ημιτελές και αναξιοποίητο.
Ήδη, από την Περιφέρεια Ηπείρου βρίσκονται στο τελικό στάδιο εκπόνησης οι σχετικές μελέτες διαμόρφωσης του κτιρίου και του περιβάλλοντος χώρου ενώ για την χρηματοδότηση της υλοποίησης του έργου, το Υπουργείο εξετάζει σχήμα Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Στο χώρο αναμένεται να μετεγκατασταθούν – εντός πενταετίας – όλες οι υπηρεσίες της ΑΔ Θεσπρωτίας που αυτή τη στιγμή στεγάζονται στο κέντρο της πόλης, ενώ ερωτηματικό παραμένει η μελλοντική αξιοποίηση του υπάρχοντος κτιρίου, το οποίο μετά την αποχώρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης, θα επιστρέψει στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, η οποία είτε θα πρέπει – με υπουργική απόφαση – να το παραχωρήσει σε κάποιον δημόσιο φορέα είτε να το εκποιήσει.

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares