Συμμετοχή του Δημοτικού σχολείου Νέας Σελεύκειας στην 10η Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Το Δημοτικό Σχολείο Ν. Σελεύκειας συμμετέχοντας ενεργά στην 10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού – Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2023 υλοποίησε εντός του σχολικού ωραρίου με κοινό σύνθημα «ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ» και στόχο την ανάδειξη της ωφελιμότητας της άθλησης στη σωματική και πνευματική υγεία εφ’ όρου ζωής τις παρακάτω αθλητικές δράσεις :

Είχαμε την τιμή να έρθουν στο σχολείο μας:

Α) Ο προπονητής κωπηλατικού ομίλου του νομού μας κ. Κιτσάτης Κωνσταντίνος για να μιλήσει στους μαθητές για την αξία και τα οφέλη του αθλητισμού και στη συνέχεια τους ενημέρωσε για το άθλημα της κωπηλασίας.

Β) ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και προπονητής του Θεσπρωτού, Χουάν Ραμόν Ρότσα ο οποίος αγωνιζόταν στο χώρο του κέντρου και διακρινόταν για το ήθος του , την επιδεξιότητα του στο χειρισμό της μπάλας, τις μεταβιβάσεις και οργανωτικές του αρετές.

Γ) Ο Άπειρος Ποδηλατικός Όμιλος Ηγουμενίτσας .Ο εκπρόσωπός του κύριος Ζύλης Παναγιώτης ενημέρωσε τους μαθητές για τη χρήση του ποδηλάτου ως μέσο μεταφοράς, ψυχαγωγίας ,άσκησης και για τη διαίρεση των αγωνισμάτων της ποδηλασίας.

Δ) Η πρωταθλήτρια Παππά Νικολέτα  στα 400 μέτρα με εμπόδια του Γ.Σ. Πρωτέας Ηγουμενίτσας. Ο εκπαιδευτικός Θωμάζος Δημήτριος, διακεκριμένος προπονητής στίβου μίλησε στους μαθητές για τα αγωνίσματα του κλασικού αθλητισμού και τη σχέση τους με την κλασική αρχαιότητα αλλά και τα  οφέλη του αθλητισμού.

Οι διακεκριμένοι αθλητές και προπονητές ενημέρωσαν τους μαθητές του σχολείου μας για τις ευεργετικές επιδράσεις του αθλητισμού που επεκτείνονται και στην καλλιέργεια του ομαδικού πνεύματος, τη συνεργασία, την αλληλεγγύη, τον ευγενή συναγωνισμό ή άλλες αρετές, οι οποίες είναι απαραίτητες για την προαγωγή της κοινωνικής ζωής και συνείδησης.

 

Για το Δημοτικό Σχολείο Ν Σελεύκειας

Ο Δ/ντης

Κύλλας Γεώργιος

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares