ΜέΡΑ25: Καμία Γεώτρηση – Ούτε στα Γιάννενα ούτε αλλού

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ένας υγιής ανθρώπινος νους, όταν βλέπει ένα παρθένο φυσικό τοπίο, λογίζεται, συλλογικά, τον εναρμονισμό του με το περιβάλλον χωρίς να το αλλοιώσει. Ένας άρρωστος νους σκέφτεται, ατομικά, το χρήμα και τη λεηλασία.
Η Κυβέρνηση σε συνεργασία με τον Δήμο Ζίτσας και την Περιφέρεια Ηπείρου προχώρησε στην έγκριση των περιβαλλοντικών όρων της ερευνητικής γεώτρησης “Ήπειρος–1”, στη Δημοτική Ενότητα Μολοσσών του Δήμου Ζίτσας Ιωαννίνων, με φορέα την Energean Oil & Gas.

Η Γεώτρηση ΔΕΝ πρέπει να προχωρήσει για 3 λόγους:
Κατά’ αρχάς, θα μολύνει τον υδροφόρο ορίζοντα με τις καθημερινές διαρροές της. Θα αποψιλώσει τα δάση της περιοχής μολύνοντας το έδαφος και τον αέρα από την καύση. Θα σκοτώσει άγρια ζώα καταστρέφοντας, παράλληλα, τη μελισσοκομία, την κτηνοτροφία και την αμπελουργία. Θα ενεργοποιήσει ρήγματα. Και το πιο τρομακτικό απ’ όλα, θα αυξήσει τη νόσο του καρκίνου σε γειτονικούς και πιο απομακρυσμένους πληθυσμούς.
Επιπλέον, την ίδια στιγμή η Energean Oil & Gas λειτουργώντας με όρους μαφίας, εκμεταλλευόμενη την ανέχεια των πολιτών, θα προσφέρει ελάχιστες θέσεις εργασίας με αντάλλαγμα την ΑΠΟΛΥΤΗ φορολογική της απαλλαγή και τον ΑΠΟΛΥΤΟ έλεγχο των υδρογονανθράκων.
Κατά τρίτον, πέρα από την περιβαλλοντική και κοινωνική καταστροφή, ακόμη και αν ακυρώναμε τις συμβάσεις και τις αναλάμβανε το κράτος, ΠΑΛΙ θα ήταν ασύμφορο το κόστος σε συνδυασμό με την αυξανόμενη ανάπτυξη ΑΛΛΩΝ μορφών ενέργειας.
Το ΜέΡΑ25 και η επιστημονική ομάδα του έχουν καταθέσει ένα ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ πρόγραμμα ενεργειακής αυτάρκειας, φιλικής προς το περιβάλλον, που μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα (Πράσινη Ενέργεια και Κυκλική Οικονομία – ΜέΡΑ25 (mera25.gr).

Καλούμε ΟΛΟΥΣ τους φορείς, παρατάξεις, κινήματα και ενεργούς πολίτες των Ιωαννίνων σε συντονισμό δράσεων, για να αποτρέψουμε τα σχέδιά τους, για να αποτρέψουμε την εξάπλωση του καρκίνου της άρρωστης ανάπτυξης.
Θα μας βρουν μπροστά τους.

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares