Στη Θεσπρωτία περιόδευσε ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία και την εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, συνοδευόμενος από το Βουλευτή του νομού Βασίλη Γιόγιακα, περιόδευσε τη Δευτέρα στη Θεσπρωτία, όπου είχε σειρά επαφών και επισκέψεων.

Στην Παραμυθιά, ο κ. Φραγκογιάννης συναντήθηκε με τον δήμαρχο κ. Ντάνη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζήτησαν τρόπους διασύνδεσης των τοπικών επιχειρήσεων, των πανεπιστημιακών σχολών και της νεολαίας της περιοχής, με στόχο την αναστροφή του φαινομένου του brain drain. Ο υφυπουργός τόνισε τη σημασία της συνεργασίας αυτής για την αναβάθμιση της τοπικής οικονομίας και την ενίσχυση της παραμονής των νέων στον τόπο τους.

Στη συνέχεια, ο κ. Φραγκογιάννης επισκέφθηκε το Καρβουνάρι, όπου βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της μονάδας παραγωγής φαρμακευτικής κάνναβης. Ενημερώθηκε για την επένδυση των 30 εκατομμυρίων ευρώ που πραγματοποιείται στην περιοχή, η οποία δημιουργεί 200 θέσεις εργασίας. «Η Οικονομική Διπλωματία στηρίζει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και προωθεί την εξωστρέφειά τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός.

O υφυπουργός είχε συνάντηση στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Πιτούλη, όπου συζητήθηκε η ανάπτυξη της περιοχής, η κατασκευή του διαδρόμου Orient East Med, και η μετατροπή του λιμανιού της Ηγουμενίτσας σε πολυτροπική πλατφόρμα ανεφοδιασμού.

Επόμενος σταθμός της επίσκεψής του ήταν η Κεστρίνη, όπου ξεναγήθηκε στη μονάδα γαριδοκαλλιέργειας Europrawn. Εκεί, επεσήμανε πως η Οικονομική Διπλωματία ενισχύει τις εξαγωγές και προωθεί την εξωστρέφεια με τη συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις και την οργάνωση επιχειρηματικών αποστολών.

Ο κ. Φραγκογιάννης επισκέφθηκε τη μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας Σκάλωμα Α.Ε. και το συσκευαστήριο της στη Λωρίδα Σαγιάδας, όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους του Συλλόγου Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας και της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ). Κατά την επίσκεψή του, αναφέρθηκε στη σθεναρή υποστήριξη των επενδύσεων στον τομέα των μεταφορών και της εφοδιαστικής αλυσίδας κατά μήκος των εμπορικών δρόμων από βορρά προς νότο και από δύση προς ανατολή, με σκοπό την περαιτέρω προώθηση των εξαγωγών.

Η περιοδεία του υφυπουργού στη Θεσπρωτία, ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο Τελωνείο Μαυροματίου, στα Ελληνοαλβανικά σύνορα, όπου συναντήθηκε με τους εργαζόμενους και ενημερώθηκε για τις εμπορικές ροές από και προς τη γείτονα χώρα.

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares