Εκπαιδευτικό ταξίδι της Φιλαρμονικής Φιλιατών στην Κέρκυρα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Στο πλαίσιο των Εκπαιδευτικών- Καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων της, η Φιλαρμονική του Δήμου Φιλιατών πραγματοποίησε ταξίδι εκπαιδευτικού χαρακτήρα στην Κέρκυρα, τo Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Απριλίου 2025.
 
Το Σάββατο οι μουσικοί, οι συνοδοί-γονείς-κηδεμόνες επισκέφτηκαν τη Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας (Παλαιά) όπου είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους της Φιλαρμονικής (Μουσείο Μουσικής, Βεστιάριο, Βιβλιοθήκη, Αίθουσα Συναυλιών κ.α). Το βράδυ του Σαββάτου σύσσωμη η αποστολή, παρακολούθησε την καθιερωμένη εδώ και χρόνια Πασχαλινή συναυλία, που έδωσε η Φ.Ε.Κ στο Δημοτικό θέατρο της Κέρκυρας!
 
Την Κυριακή το πρωϊ θαύμασαν τη μεγαλειώδη λιτανεία της Κυριακής των Βαϊων, με την παρουσία όλων των εν ενεργεία Φιλαρμονικών του νησιού.
 
Η Φιλαρμονική Φιλιατών, εδω και χρόνια διατηρεί στενούς δεσμούς με την Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας, σε εκπαιδευτικό , παιδαγωγικό και καλλιτεχνικό επίπεδο. Μέλη της Φιλαρμονικής Φιλιατών είναι και μέλη της Φ.Ε.Κ, ενώ άλλα είναι σε προχωρημένο στάδιο μουσικών σπουδών, και σύντομα θα ενταχθούν και αυτά, κατί για το οποίο ευχαριστούμε θερμά την Φ.Ε.Κ, ως κίνητρο για την περαιτέρω εξέλιξη των μουσικών μας, αλλά και αναγνώριση του έργου που συντελείται στη Φιλαρμονική του Δήμου Φιλιατών.
 
Τη Φιλαρμονική Φιλιατών συνόδευσαν στο ταξίδι η Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Θεμάτων Πολιτισμού κα. Ηλιάννα Σπανοπούλου και η Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και υπεύθυνη για τη Φιλαρμονική κα. Σοφία Στάθη, όπου απέσπασαν τα θετικά σχόλια του Προεδρείου αλλά και του Μαέστρου της Φ.Ε.Κ, για την παρουσία και εξέλιξη της Φιλαρμονικής Φιλιατών.
 
Θερμές ευχαριστίες στον Πρόεδρο κο. Παδοβά και τα μέλη του Δ.Σ της ΦΕΚ, στον Αρχιμουσικό της κο.Σπύρο Προσωπάρη αλλά και σε όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό, για την υπέροχη εμπειρία και φιλοξενία!

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares