Εγνατία Οδός: Προσωρινά μέτρα ασφάλειας σε όλες τις σήραγγες – Κυκλοφορία από μία λωρίδα

ΓΕΝΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Η Νέα Εγνατία Οδός ΑΕ θέτει σε εφαρμογή εκτεταμένα προσωρινά μέτρα ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας σε όλες τις σήραγγες του αυτοκινητοδρόμου, έως ότου ξεκινήσουν και ολοκληρωθούν οι εργασίες βαριάς συντήρησης και αναβάθμισης.

Τα μέτρα εφαρμόζονται στον μέγιστο δυνατό βαθμό, σύμφωνα με τις υφιστάμενες τεχνικές και κυκλοφοριακές συνθήκες, και έχουν αποκλειστικά μεταβατικό χαρακτήρα. Κεντρική ρύθμιση αποτελεί ο αποκλεισμός της μίας λωρίδας κυκλοφορίας σε σήραγγες μήκους άνω των 500 μέτρων, με αποτέλεσμα η διέλευση των οχημάτων να πραγματοποιείται από μία λωρίδα.

Οι ρυθμίσεις αφορούν μεγάλο αριθμό σηράγγων κατά μήκος της Εγνατίας Οδού, μεταξύ αυτών οι σήραγγες Βασιλικού, Μεσοβουνίου, Γκρίκας, Νεοχωρίου, Σέλιανης, Παραμυθιάς, Αγίου Νικολάου, Δωδώνης, Δρίσκου, Ανηλίου, Μετσόβου, Παναγιάς, Πολυμύλου, Βερμίου και Βέροιας, καθώς και πολλές ακόμη σε Ήπειρο, Δυτική και Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, καλύπτοντας σχεδόν το σύνολο των μεγάλων σηράγγων του άξονα.

Παράλληλα, τίθεται σε ισχύ καθεστώς αυξημένης επιτήρησης, με εντατικές περιπολίες από 27 οχήματα αποκλειστικά για τις σήραγγες, ενώ ενισχύεται και η πυρασφάλεια. Συνολικά 57 πυροσβεστικά οχήματα θα βρίσκονται σε προκαθορισμένα σημεία κοντά στις εισόδους, ώστε να εξασφαλίζεται άμεση επέμβαση σε περίπτωση έκτακτου συμβάντος.

Τα μέτρα εφαρμόζονται σε μια περίοδο όπου σε πολλά τμήματα της Εγνατίας, κυρίως σε Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία, βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη εργασίες συντήρησης, με την κυκλοφορία να διεξάγεται συχνά από μία λωρίδα. Η κατάσταση αυτή προκαλεί κατά διαστήματα παράπονα και διαμαρτυρίες οδηγών, ιδιαίτερα σε περιόδους αυξημένης κυκλοφορίας.

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares