Με επιτυχία η εκπαιδευτική δράση «Εξερευνώντας τον Εγκέφαλο» για μαθητές στην Ηγουμενίτσα

ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρωινή δράση της εκπαιδευτικής ημερίδας «Εξερευνώντας τον Εγκέφαλο», η οποία φιλοξενήθηκε στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνθεον» στην Ηγουμενίτσα και απευθυνόταν σε μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου.

Η δράση διοργανώθηκε από το Τμήμα Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σε συνεργασία με το Κέντρο Ημέρας Άνοιας Θεσπρωτίας της ICSD, με στόχο την εξοικείωση των παιδιών με τη λειτουργία του ανθρώπινου εγκεφάλου μέσα από βιωματικές και ευχάριστες δραστηριότητες.

Οι μαθητές συμμετείχαν με ενθουσιασμό σε ένα πλούσιο πρόγραμμα που περιλάμβανε προβολές, πειράματα, εκπαιδευτικά παιχνίδια, καθώς και τη χρήση φορητού πλανηταρίου, αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για τη μνήμη, τη σκέψη και τις λειτουργίες του εγκεφάλου.

Η ανταπόκριση των παιδιών ήταν ιδιαίτερα θερμή, αποδεικνύοντας ότι όταν η επιστημονική γνώση παρουσιάζεται με διαδραστικό και κατανοητό τρόπο, μπορεί να κεντρίσει το ενδιαφέρον και να εμπνεύσει τη νέα γενιά.

Screenshot

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares