Eκπαίδευση του προσωπικού του Κέντρου Ημέρας Άνοιας Θεσπρωτίας στις Πρώτες Βοήθειες

ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το τριήμερο πρόγραμμα εκπαίδευσης του προσωπικού του Κέντρου Ημέρας Άνοιας Θεσπρωτίας ICSD στις Πρώτες Βοήθειες, το οποίο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα Ηγουμενίτσας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Η τρίτη και τελευταία ημέρα της εκπαίδευσης επικεντρώθηκε στην αναγνώριση και αντιμετώπιση καρδιακών επειγόντων περιστατικών, καθώς και στη σωστή χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (AED). Μέσα από συνδυασμό θεωρητικής κατάρτισης και πρακτικής εξάσκησης, οι εργαζόμενοι απέκτησαν πολύτιμες γνώσεις και δεξιότητες που μπορούν να αποδειχθούν καθοριστικές σε κρίσιμες στιγμές για την ανθρώπινη ζωή.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, το προσωπικό εκπαιδεύτηκε σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων πρώτων βοηθειών, όπως η αντιμετώπιση αιμορραγιών, η χρήση ισχαιμικής περίδεσης, η διαχείριση δαγκωμάτων και τσιμπημάτων, τα κατάγματα, τα εγκαύματα, η καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και η χρήση απινιδωτή.

Η δράση συνέβαλε σημαντικά στην ενίσχυση της ετοιμότητας και της αποτελεσματικότητας του προσωπικού, αναβαθμίζοντας το επίπεδο ασφάλειας και φροντίδας που παρέχεται στους ωφελούμενους του Κέντρου.

Η διοίκηση του Κέντρου Ημέρας Άνοιας Θεσπρωτίας εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες της προς την Ευγενία Γκόγκου, Διευθύντρια Νοσηλευτικών Υπηρεσιών Περιφερειακών Τμημάτων του Τομέα Κλιματικής Αλλαγής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, για την άρτια επιστημονική κατάρτιση, τη μεταδοτικότητα και τη σημαντική συμβολή της στην εκπαίδευση του προσωπικού.

Παράλληλα, ευχαρίστησε το Περιφερειακό Τμήμα Ηγουμενίτσας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την εξαιρετική συνεργασία και τη διαρκή στήριξη σε δράσεις που προάγουν την πρόληψη, την ασφάλεια και την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares