ΠΟΤΕ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΔΕΞΙΩΣΕΙΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Τελευταία νέα

“Όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί, θα έχουμε μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας. Σήμερα ανοίγουν οι οργανωμένες παραλίες. Χθες βγάλαμε το πρωτόκολλο, οι οικογένειες μπορούν να είναι κάτω από την ίδια ομπρέλα και μέσα στην εβδομάδα θα μπορούμε να βγάλουμε ένα χρονοδιάγραμμα για να ξέρει ο κόσμος, για τα catering για τους γάμους και τις υπόλοιπες κοινωνικές εκδηλώσεις” δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μιλώντας στο ΟΡΕΝ.
“Από την άλλη εβδομάδα θα έχουμε ανακοινώσεις για το ακριβές χρονοδιάγραμμα αλλά και τους όρους, που θα μπορούν να ανοίξουν διάφορα κτήματα για να γίνονται εκδηλώσεις, για να μπορεί ο κόσμος να προγραμματίσει τη ζωή του, τον γάμο τους κτλ. Το ίδιο θέλω να κάνω και για τις εκθέσεις. Θέλουμε να μπούμε σε μια κανονικότητα αλλά με προσοχή” πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

“Θα έχουμε λιγότερους καλεσμένους στην αρχή και όσο περνάει ο καιρός θα αυξάνεται ο αριθμός” τόνισε σχετικά με τους καλεσμένους σε δεξιώσεις στα κτήματα.

Για τις εκθέσεις και τα πανηγύρια είπε ότι «θα λειτουργήσουν αν προχωρήσουν οι εμβολιασμοί, όπως υπολογίζουμε». Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι μέχρι τις 14 Μαΐου θα ισχύει το ραντεβού στα μαγαζιά και θα καταργηθεί στις 15 του μήνα μαζί με το άνοιγμα του τουρισμού. «Το ραντεβού δυσκολεύει τον καταναλωτή και γι’ αυτό ήταν πεσμένη η κίνηση. Δεν πήγε όπως θα ήθελα εγώ» πρόσθεσε.
Όσον αφορά στο μείζον θέμα των γυμναστηρίων, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι είναι θέμα χρόνου μιας και βγήκε χθες χρονοδιάγραμμα από την επιτροπή. «Θα ανοίξουν πρώτα για τους εμβολιασμένους και προοδευτικά για τους υπόλοιπους. Θα έχουμε νέο χρονοδιάγραμμα μέσα στη βδομάδα», ενώ διευκρίνισε ότι θα μπορούν να γυμναστούν «όσοι έχουν κάνει ακόμα και την πρώτη δόση του εμβολίου». Συνεχίζοντας ανέφερε πως «γύρω στις 17 θα ανοίξουν δραστηριότητες σε ανοιχτούς χώρους, ενώ στις αρχές του Ιουνίου θα ανοίξουν τα γυμναστήρια για όλους.

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares