Βασίλης Γιόγιακας: στις 21 Μαΐου βάζουμε τα θεμέλια μιας αυτοδύναμης Νέας Δημοκρατίας, γιατί είναι ο πιο σίγουρος δρόμος για μια πιο δυνατή Ελλάδα!

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αγαπητές συμπατριώτισσες, αγαπητοί συμπατριώτες. Όπως σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, έτσι και σε αυτήν της 21ης Μαΐου καλούμαστε να «ζυγίσουμε» τις επιλογές μας.

Από τη μία έχουμε τη Νέα Δημοκρατία, που ως κυβέρνηση χρειάστηκε να αντιμετωπίσει πρωτοφανείς, εισαγόμενες κρίσεις και κατάφερε να κρατήσει τη χώρα όρθια. Που «έβαλε πλάτη», στηρίζοντας με συνολικά 45 δισεκατομμύρια ευρώ νοικοκυριά, επαγγελματίες, επιχειρήσεις ώστε να περιορίσει τις επιπτώσεις της υγειονομικής, της πληθωριστικής και της ενεργειακής κρίσης.

Μια κυβέρνηση που, παρά  τις πρωτοφανείς συνθήκες που βίωσε η κοινωνία μας, τήρησε αυτά που υποσχέθηκε το 2019. Μείωσε δεκάδες φόρους, αύξησε τον βασικό μισθό τρεις φορές, αύξησε τις συντάξεις ύστερα από 12 χρόνια, έκανε ρεκόρ όλων των εποχών στην έκδοση κύριων συντάξεωνΔημιούργησε 300.000 θέσεις εργασίας, ρίχνοντας την ανεργία για πρώτη φορά εκεί που ήταν το 2010. Το ίδιο έγινε και με βασικές δεσμεύσεις στην Παιδεία, στην οικογενειακή πολιτική, στο μεταναστευτικό, στην προστασία της εργασίας, στην πολιτική προστασία, στην ασφάλεια, στο ψηφιακό κράτος.

Από την άλλη μεριά, έχουμε κόμματα χωρίς σχέδιο για τη χώρα, που «ψαρεύουν σε θολά νερά», που ελπίζουν σε αταίριαστους «γάμους» ενώ δεν συμφωνούν στα βασικά, που δίνουν υποσχέσεις τις οποίες δεν μπορούν να τηρήσουν…

Στις 21 Μαΐου, λοιπόν, καλούμαστε να αποφασίσουμε αν θέλουμε σταθερότητα, ή αν θα μπούμε σε περιπέτειες, με συμμαχίες ακυβερνησίας και πολιτικούς πειραματισμούς που θα μας πάνε χρόνια πίσω.

Σε αυτήν την πρόκληση δίνω το «παρών». Όπως είμαι όλα αυτά τα χρόνια, αγωνιζόμενος καθημερινά για τα μικρότερα και μεγαλύτερα θέματα του τόπου μας. Την τελευταία τετραετία, η κοινή προσπάθεια με τους αυτοδιοικητικούς φορείς, τη δημόσια διοίκηση και την κυβέρνηση απέφερε καρπούς.

Με την ενίσχυση του νοσοκομείου Φιλιατών και των Κέντρων Υγείας, πέρα από τις ανάγκες που επέβαλε η πανδημία: δεκάδες προσλήψεις, λειτουργία για πρώτη φορά της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας, αναβάθμιση κρίσιμων ιατρείων. Με τη χρηματοδότηση των δήμων μας για έργα υποδομής από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» αλλά και για την κάλυψη έκτακτων αναγκών. Με την ίδρυση σχολείων, όπως το Μουσικό Γυμνάσιο στη Μαζαρακιά και το νυχτερινό Επαγγελματικό Λύκειο. Με την οικονομική ενίσχυση της παραγωγής – στα μανταρίνια, τις ιχθυοκαλλιέργειες, την κτηνοτροφία, τη μελισσοκομία. Με το πλήρες επίδομα που θα μπορούν να παίρνουν πλέον οι ανασφάλιστους υπερήλικες, Βορειοηπειρώτες ομογενείς μας. Ακόμα, με την ίδρυση οικοτροφείου στους Φιλιάτες για ενήλικες με σοβαρές ψυχικές παθήσεις. Με την κατ’ οίκον φροντίδα παιδιών για εργαζόμενους γονείς στον Δήμο Σουλίου. Με την τεράστια προσπάθεια να προχωρήσει η νομιμοποίηση ολόκληρων τμημάτων στη χερσαία ζώνη, και να εξαιρεθούν από τη δικαιοδοσία του ΟΛΗΓ ώστε να είναι έτοιμα πλέον να «περάσουν» στην τοπική κοινωνία.

Η Ελλάδα του 2023 είναι μια καλύτερη χώρα από αυτή που ήταν το 2019. Παρ’ όλα αυτά δεν είναι η Ελλάδα που θέλουμε. Είναι πολλά αυτά που μπορούμε και πρέπει να κάνουμε. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έβαλε τα θεμέλια ώστε σήμερα η χώρα μας να είναι έτοιμη να κάνει πλέον μεγάλα άλματα. Για  περισσότερες δουλειές και καλύτερες αμοιβές. Για νέες μειώσεις φόρων και εισφορών. Για καλύτερη δημόσια υγεία και δημόσια παιδεία. Για τη στήριξη της νέας γενιάς και των νέων οικογενειών. Για καλύτερη προστασία των ατόμων με αναπηρία και των πιο αδύναμων. Για πιο αποτελεσματικό Κράτος. Για μια ασφαλή Πατρίδα.

Στις 21 Μαΐου, συνεχίζουμε, μαζί! Με σιγουριά, για όσα καταφέραμε. Με ειλικρίνεια, για αυτά που δεν κάναμε. Με αισιοδοξία, για όσα θέλουμε να πετύχουμε.

Στις 21 Μαΐου βάζουμε τα θεμέλια μιας αυτοδύναμης Νέας Δημοκρατίας! Γιατί είναι ο πιο σίγουρος δρόμος για μια πιο δυνατή Ελλάδα!

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares