Η καθημερινότητα στον οδικό άξονα της Εγνατία Οδός συνεχίζει να δοκιμάζει τις αντοχές των οδηγών, καθώς πέρα από τα γνωστά προβλήματα και τις στενώσεις έρχονται να προστεθούν και μεταφορές υπερμεγεθών φορτίων.

Συγκεκριμένα από την Τρίτη 28 έως και την Πέμπτη 30 Απριλίου, δύο ειδικά φορτηγά μεγάλων διαστάσεων θα διασχίσουν την Ήπειρο μεταφέροντας βαγόνια και προκαλώντας προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Η διαδρομή θα ξεκινά από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και θα φτάνει έως τα όρια του Νομού Ιωαννίνων με τα Γρεβενά.
Οι μετακινήσεις θα πραγματοποιούνται κατά τις μεταμεσονύκτιες ώρες, μετά τη 01:00, ωστόσο η παρουσία τόσο μεγάλων οχημάτων ενδέχεται να επιφέρει καθυστερήσεις.
Η κυκλοφορία θα διεξάγεται με ειδικές ρυθμίσεις καθώς τα οχήματα μεταφοράς θα κινούνται στη δεξιά λωρίδα και σε τμήμα της ΛΕΑ, ενώ η αριστερή λωρίδα θα παραμένει ανοιχτή για τους υπόλοιπους οδηγούς. Δεν προβλέπεται πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας με την ενημέρωση να γίνεται μέσω των ηλεκτρονικών πινακίδων της οδού.
Η επιχείρηση τελεί υπό την επίβλεψη των αρμόδιων αρχών και εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες, καθώς και από τις οδηγίες της Τροχαίας, η οποία διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης ή και διακοπής του προγράμματος εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.
Οι οδηγοί που θα κινηθούν στο συγκεκριμένο τμήμα του εθνικού δικτύου καλούνται να επιδείξουν αυξημένη προσοχή και υπομονή, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες των οχημάτων συνοδείας.





